24.09.2015

Hei jeg skal skrive litt om hva som kjennetegner god presentasjon i basket og hva som kreves av meg for å kunne forbedre denne presentasjonen.For å være en god point-guard som er min posisjon på banen i basketball må man være:

-God til å kunne kommunisere med laget sitt, fordi det er point-guarden ofte kalt «floor general» som har ansvar å styre laget på banen. Nesten på lik linje som treneren.

-Han/hun må være flink til å sentre ballen for å gi åpne skudd eller når folk kutter mot kurven, noe som kan være veldig vanskelig. For oftest må man gi pasningen uten å se i retningen du sentrer.

-Kunne kontrollere ballens tempo i forhold til både sitt eget lag, det andre laget og tid igjen på klokka.

-Være god til å variere når man sentrer og når man angriper kurven. Enten med et jump stop, gå rett på kurv eller fake og sentre ut til en god skytter.

Kort oppsummert på man ha gode ferdigheter i å: fake, sentre, ha 1 mot 1 finter, kunne skyte på utsiden av 3-poenger linjen, kunne skyte frikast, bra forsvar og virkelig være en leder for laget.

Viktige punkter for å kunne forbedre meg som pointguard.

Være en 24-timers utøver som vil si at du ikke bare er en atlet på banen men gjør det som er best for å forbedre seg via kosthold, søvn og om man er i et konkurranseinnstilt vennemiljø. Er noe av det viktigste for å få så mye som mulig ut av arbeidet du legger inn.

For å forbedre meg må jeg også jobbe mye med grunnleggende ferdigheter som: Ballkontroll, skudd og pasninger. Dette er mye repetisjon og kan fort blir kjedelig men man kan aldri ha nok grunnleggende trening.

Spille mye med mye forskjellige folk så du lærer å samarbeide med alle type spillere

Trene 1 mot 1 mot andre som har samme posisjon som meg for å øve på å kunne score uavhengig av laget mitt.

Få så mye kamperfaring som mulig både ved å spille selv og se på andre for å lære seg hva som er lurest å gjøre i de forskjellige situasjonene. Som hva man gjør når hele det andre laget presser deg eller når det er lite tid igjen av kampen.

Trene på eksplosivitet, utholdenhet og styrke i kjernemuskulatur for å bli generelt atletisk spiller.

 

Kildene mine er: coach mark som er treneren min (vært med i NBA draft) og coachesclipboard.net

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jacob

Jacob

17, Torsken

Bedre med en torsk i hånda enn ti på taket Ung og dristig Carpe diem Pain is temporary. Quitting lasts forever. Men are born to succeed, not to fail. Talent is a wonderful thing, but it won't carry a quitter. Never run from the enemy, tackle them

Kategorier

Arkiv

hits