Bloggoppgave om kravet til koordinasjon og teknikk i kurvball

 

Egenskaper som avgjør koordinasjonen din

-Balanse

Man skal plassere tyngden riktig i forhold til om man finter eller skal kutte forbi. Man skal også kunne finne balansen når man går fra full hastighet til å stå stille for å skyte. Skyter man uten balanse er det mye mindre sjanse for å treffe. Balanse er også viktig i forsvar når man står med 90 grader vinkel i beina og skal konstant være foran sin motstander eller komme seg forbi skjerminger på tærne.

-Romorientering i basket

Når man gjør «spin-moves» eller roterer i luften i layups er det et høyt krav til romorientering. Man må også alltid passe på hvor man står i forhold til grensene til banen siden den er ganske liten i bredden.

-Tilpasset kraftinnsats

Når man spretter ballen må man tilpasse kraften etter hvor fort man skal frem. Og når man tar hoppskudd eller lay-ups må man tilpasse kraften så den får en så høy bue at den ser så mye som mulig av kurven og forhåpentligvis treffe inni.

-Reaksjonsevne

Når det gjelder rebounds (returer) og mottak av pasninger er reaksjonsevnen viktig. Når det er rebounds må du først skjerme motspillere unna kurven og så reagere på hvilken vei den spretter. Og hvor fort du klarer å få skutt når forsvareren gir deg rom.

-Øye/fot og øye/hånd koordinasjon

I basket burde man kunne han kontroll på ballen uten å trenge å se på den. Det burde være automatikk i både skudd og kutter gjennom forsvar.

-Rytme

For å komme seg forbi andre må din rytme være raskere enn motstanderens. Og når man er forsvar skal rytmen matche angrepet sitt så mye som mulig. Hele laget må også ha en rytme når man er i angrep når man f. eks tar «give and go» eller svinger ballen rundt for å få et åpent skudd.

Teknikk er fysiske egenskaper, psykiske egenskaper og de egenskapene som har med koordinasjonene å gjøre. Og avgjøres av føring av ball, mottak, pasning og skudd/lay-up

Når det gjelder føring av ball skal du kunne føre ball skal man som guard kunne føre ball og se opp samtidig som man kontrollerer laget og gir beskjeder til angrepet uten vansker. Man må ha kaldt hode og ikke bli stresset av press så man ikke mister ballen. Man skal bare være nær ballen med fingertuppene og ikke håndflaten for mer presisjon og kraft.

I mottak når man får ballen skal man alltid stå i «triple threat» stilling som gjør at du kan både sprette ball, skyte eller sentre videre. Man skal også han tomlene mot pekende mot gulvet med hendene formet som kjegle med bare fingertuppene. Og med bøyde knær.

Når man gir pasning skal man bruke kraft helt fra beina og ut til hendene med vanlige brystpasninger. Og det er viktig å få en hard snap fra håndleddet og bruke lik kraft i begge hender.

I skudd så starter man fra beina og henter kraft. Så fører du ballen opp over hodet på den dominante hånden og releaser med svanehals-håndledd. Det er viktig at man ikke er nær ballen med håndflaten og at hånden og kroppen peker mot kurven. Man skal hoppe og lande så stille som mulig (lite bevegelse frem/tilbake eller høyre/venstre).

I lay-ups skal man ta sats med motsatt fot av den du du skal score med. Og så skal man la ballen rulle ut av håndlettet med en liten snap. Man skal ha ballen i to hender så lenge som mulig. Man kan også ha to-beinssats og da velger man hvilken hånd man vil legge ballen oppi med. Det skal være så kontrollert som mulig hele veien med både skudd og lay-ups.

4 kommentarer

Mr. Anonymous

10.11.2015 kl.11:22

Mye lærerik kunnskap her, men noen ord som jeg ikke skjønner. Eksempel på de forskjellige stillingene hadde vært greit med litt informasjon om hva de er for. Ellers var bloggen veldig bra! Keep it up, you are my inspiration! <3

xo xo gossip girl

10.11.2015 kl.11:22

Veldig Inspirerende, dette er en kjempe fin rosablogg, jeg er ikke så glad i kurvball, men jeg liker Curry <3 meget spennende og lese om kurvball. keep on going

10.11.2015 kl.11:23

veldig fin blogg du har laget her! er veldig bra denmåten du forklarer sporten din ovenfor problemstillingen i oppgave <3

en kommentar....

10.11.2015 kl.11:44

dette er en kommentar. flott blogg

Skriv en ny kommentar

Jacob

Jacob

17, Torsken

Bedre med en torsk i hånda enn ti på taket Ung og dristig Carpe diem Pain is temporary. Quitting lasts forever. Men are born to succeed, not to fail. Talent is a wonderful thing, but it won't carry a quitter. Never run from the enemy, tackle them

Kategorier

Arkiv

hits